Kyckling och baconpaj
Ikväll fixade jag till två pajer tll kvällsmat, båda två med kyckling och bacon i men med olika smaker. En med curry färskost och en med vitlök, chili och paprika.. Pajen på bilden är med curry och färskost.
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g matfett
2 msk vatten
3 dl vetemjöl
125 g matfett
2 msk vatten
Fyllning
2 kyckling filéer
Ett paket bacon
Kryddor- Curry, aromat, kycklingkrydda, svartpeppar *
Kryddor- Curry, aromat, kycklingkrydda, svartpeppar *
Äggstanning
3 st ägg
1,5 dl mjölk
2 dl turkisk yoghurt
Riven ost
Riven ost
3 msk färskost med smak av curry
Strimla baconet, tärna kycklingen. Skölj och strimla purjolöken. Fräs baconet. Tillsätt kycklingen och bryn den. Blanda i purjon och pressad vitlök och låt fräsa några minuter. Krydda med curry, salt och peppar. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö över ost.
Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Häll det över pajskalet. Grädda i 225 grader, ca 30 min.
Stek bacon och kyckling i den storlek som passar er, krydda. Vispa ihop äggstanning så den blir utan klumpar. fyll pajen med fyllning och äggstanning. Grädda i 225 grader, ca 30 min.
* I paj nummer 2 bytte jag ut kryddorna mot pressad vitlök och ersatte färskosten med smaksatt creme fraice chili och paprika.